Habbatus Sauda

  • Shipping Weight: 1kgs

RM80.00
RM75.00
Save: 6% off

Habbastus Sauda for 1 kgHadis yang diriwayatkan oleh Aisyah ra. Beliau pernah mendengar Rasulullah bersabda: 
"Sesungguhnya Al-Habbatus Sauda' boleh menyembuh segala penyakit kecuali Al-Sam".Aku bertanya "Apakah Al-Sam itu?. Baginda menjawab, " Al-Sam itu ialah maut". (Riwayat Bukhari)

Habbastus sauda mengandungi lebih daripada 67 kandungan bahan aktif di dalamnya .Bahan-bahan ini dapat membantu menyembuhkan beberapa penyakit yang sering dihadapi oleh manusia. Selain daripada itu ia diiktiraf oleh Rasulullah SAW sebagai ubat yang boleh mengubat segala jenis penyakit. Ia juga diperakui oleh `Bapa Perubatan' Ibnu Sina,Ibnu Qayyim dan Al-Baghdadi. 

Ahli perubatan moden juga telah membuat kajian saintifik dan mendapati sangat berkesan terhadap pelbagai penyakit.Ia juga merupakan sejenis anti-biotik semulajadi yang cepat memberi kesan tanpa kesan sampingan yang memudaratkan. 

Khasiat Habbastus Sauda
  1. Habbatus sauda adalah kaya dengan – monosaccharide glukosa, xylosa, polysaccharide, asid lemak tak tepu, asid amino yang membentuk protien, kalsium dan zat besi.
  2. Menguatkan sistem imunisasi – Kajian yang dilakukan menemui khasiat minyak Harbatus sauda dalam meningkatkan sistem imunisasi (daya tahan dalam melawan penyakit).
  3. Anti tumor – menghalang pembentukan sel tumor. Oleh itu, baik digunakan bagi membantu menghalang kanser.
  4. Anti-bakteria – mempunyai aktiviti anti bakteria. Ini bermakna, habbatus sauda baik bagi mereka yang menghidapi penyakit seperti cirit-birit serta masalah perut.
  5. Anti-radang – mengurangkan radang (bengkak). Oleh itu, habbatus sauda adalah baik bagi pesakit asma (untuk mengurangkan radang dalam paru-paru), ekzema (alahan yang menyebabkan gatal), dan arthritis (bengkak sendi)
  6. Menggalakkan pengeluaran susu – Kombinasi hormon serta lemak yang didapati dalam habbatus sauda menyebabkan pengeluaran susu ibu yang menyusukan bayi bertambah.

Customers who bought this product also purchased...tumblr visit counter

Copyright © 2020 Malaysia Herbal Shop - Herba.com.my. All rights reserved.